Welkom bij Geheugenkaarten.nl - Op Geheugenkaarten.nl vindt u informatie over de verschillende typen geheugenkaartjes en een actuele prijsvergelijking.

Cardreaders & Adapters

 

Om gegevens van uw apparaat naar uw computer over te zetten, wordt veelal een kabeltje meegeleverd. Soms is het handiger om hiervoor een cardreader te gebruiken.

Cardreaders zijn er in verschillende soorten en maten. Een belangrijk aspect is het aantal formaten dat de reader aankan. Zo zijn er kaartlezers die slecht één type kaart kunnen lezen, de zogenaamde “single readers”, de “dual readers” kunnen twee typen aan en de multifunctionele lezers kunnen meerdere formaten aan. Het spreekt voor zich dat een single reader beperkte mogelijkheden biedt en meestal alleen handig is wanneer u slechts 1 type geheugenkaart gebruikt.

 

SanDisk multifunctionele readerUSB/Firewire readers

Een tweede belangrijk aspect is de interface, oftewel hoe wordt de lezer aangesloten op de PC. De meeste apparaten gebruiken hiervoor USB (Universal Serial Bus), waarbij onderscheidt gemaakt wordt tussen USB 1.1 (12 Mbytes/sec) en de nieuwere en snellere USB 2.0 (480 Mbytes/sec).

Naast USB zijn er ook readers die gebruik maken van een Firewire aansluiting.

 

SanDisk PC CardPC Card

Wanneer u een apparaat (notebook) heeft met een PC Card slot is er nog een andere manier om uw geheugenkaart uit te lezen: de PC card adapters (PCMCIA adapters). Hierbij wordt de geheugenkaart in de adapter gestoken en de adapter vervolgens in het bijbehorende slot in het apparaat. Ook deze adapters zijn er voor een enkel type geheugenkaart of voor meerdere typen.

Floppy AdapterDe Floppy adapter

Inmiddels uiteraard helemaal verouderd. De geheugenkaart wordt in de adapter geplaatst en de adapter in de diskette drive van de PC.