Welkom bij Geheugenkaarten.nl - Op Geheugenkaarten.nl vindt u informatie over de verschillende typen geheugenkaartjes en een actuele prijsvergelijking.

Imagetanks

Geheugenkaarten zijn uitermate geschikt voor het opslaan van data, zoals foto's. Wanneer u echter veel foto's maakt, kan een geheugenkaartje al snel vol zijn. Extra geheugenkaartjes bijkopen is dan een optie, maar dat is vaak prijzig.

Imagetanks bieden uitkomst. Imagetanks zijn draagbare apparaatjes voorzien van een harde schijf of CD/DVD brander en een kaartlezer, die gebruikt kunnen worden voor het opslaan van grote aantallen digitale foto's zonder tussenkomst van een PC of laptop. De naam imagetank is eigenlijk een merknaam, maar wordt vaak gebruikt als term voor de hele productgroep. Andere aanduidingen zijn Photobank of Portable Storage Device (PSD). De capaciteit van imagetanks bevindt zich momenteel in de range van 20GB tot 160GB

 

Mogelijkheden

De mogelijkheden van de verschillende imagetanks die op de markt zijn lopen sterk uiteen. Zo worden vaak niet alle typen geheugenkaarten ondersteund, let hier dus op bij eventuele aanschaf.

De meeste imagetanks zijn verder voorzien van een display, waarop handige informatie te vinden is, bijvoorbeeld over de voortgang van het kopiëren. Apparaten zonder display zijn dan ook een stuk minder gebruiksvriendelijk. De wat luxere apparaten zijn voorzien van een kleurenschermpje, waarop de foto's zichtbaar zijn.

Naast de foto opslag/backup functie bieden imagetanks tegenwoordig steeds vaker extra functionaliteiten. Hierbij valt te denken aan een FM radio, geluidsopname mogelijkheid of het afspelen van muziekbestanden. Voorbeelden van dergelijke apparaten zijn de MultiMedia Viewers (MMV) van Vosonic (hieronder staat Vosonic MultiMedia Viewer VP8360 afgebeeld).

 

Vosonic VP8360Vosonic vosonic vp8360

Vosonic en Xs Drive

Vosonic logoEen van de bekendste spelers op het gebied van "imagetanks" is waarschijnlijk Vosonic. Dit bedrijf verkocht draagbare opslag apparaatjes onder de naam Xs-Drive. Rondom deze naam zijn echter problemen ontstaan, waardoor niet-Vosonic producten onder de naam Xs-Drive worden verkocht. Vosonic heeft daarom besloten de naam Xs-Drive niet meer te gebruiken!

Let op: de officiële Vosonic website is www.vosonic.com!