Welkom bij Geheugenkaarten.nl - Op Geheugenkaarten.nl vindt u informatie over de verschillende typen geheugenkaartjes en een actuele prijsvergelijking.

Memory Stick™

 

Memory Stick PRO SanDisk

Sony heeft zijn eigen type geheugenkaart ontworpen: de Memory Stick. Apparaten van Sony werken met dit type geheugen en ook een aantal andere bedrijven maken gebruik van de Memory Stick. De Memory Stick is er in vele soorten en maten.

Allereerst is er de oude, originele Memory Stick. Deze is leverbaar tot een capaciteit van 128 MB. Oude apparaten kunnen vaak alleen deze originele Memory Sticks aan. Omdat er onder de bezitters van deze apparatuur toch vraag was naar kaartjes van een hogere capaciteit dan 128 MB heeft Sony de Memory Stick Select in het leven geroepen.

Deze kaart bestaat uit twee geheugenbanken van 128 MB, waartussen doormiddel van een schuifje kan worden gewisseld, waardoor de kaart een totale capaciteit van 256 MB heeft.

Maar er is meer. Sony heeft een techniek die beveiliging biedt tegen het kopiëren van auteursrechtbeschermde bestanden. Kaarten die hiervan voorzien zijn krijgen de toevoeging MagicGate mee. Tot slot heeft Sony ook een speciale versie ontwikkeld voor zeer kleine apparaatjes: de Memory Stick Duo. De Duo variant is ongeveer drie maal zo klein als een standaard MemoryStick.

Memory Stick PRO

Door de beperkte capaciteit van de originele Memory Stick was Sony genoodzaakt een nieuwe versie te introduceren, die wel capaciteiten van meer dan 128 MB aan zou kunnen. Deze nieuwe versie is door Sony ontwikkeld in samenwerking met SanDisk en wordt verkocht onder de naam Memory Stick PRO. Tegenwoordig zijn bijna alle Memory Sticks van het type PRO. Let erop dat oude apparatuur vaak niet overweg kan met de PRO-variant!

Memory Stick PRO Duo SanDiskMemory Stick Pro Duo HG Sony

De Memory Stick Pro is standaard voorzien van de eerder genoemde MagicGate-technologie. Van de Pro-versie is evenals van de originele versie een kleine Duo-variant leverbaar voor kleine apparatuur. De Duo variant wordt o.a. toegepast in Sony's PSP en telefoons als de Sony Ericsson K750i en K810i.

Speciaal voor toepassingen waarbij een hoge data transfer snelheid gewenst is, zoals hoge resolutie digitale camera's en High-Definition (HD) camcorders, heeft Sony in samenwerking met SanDisk de Memory Stick PRO-HG Duo ontwikkeld. Dit type kaart onderscheidt zich van de standaard Memory Stick PRO Duo door een hogere schrijfsnelheden en een high-speed interface.

 

Memory Stick Micro (M2)

Memory Stick M2De Memory Stick Micro (M2) is slechts een derde van de grootte van een Memory Stick Duo kaart en is daarmee de kleinste variant uit de Memory Stick-familie. Informatie over dit type geheugenkaartje vindt u op de Memory Stick micro informatiepagina.

 

Compatibiliteit

Twijfelt u welk type Memory Stick geschikt is voor uw apparatuur? Raadpleeg dan de compatibiliteitsschema's op de website van Sony: http://www.sonydigital-link.com/memstick/compatibility/compatibility.aspx?l=en