Welkom bij Geheugenkaarten.nl - Op Geheugenkaarten.nl vindt u informatie over de verschillende typen geheugenkaartjes en een actuele prijsvergelijking.

Memory Stick™ micro (M2)

 

Memory Stick Micro M2

Sony heeft zijn eigen type geheugenkaart ontworpen: de Memory Stick. Apparaten van Sony werken met dit type geheugen en ook een aantal andere fabrikanten maken gebruik van de Memory Stick. De Memory Stick is er in vele soorten en maten.

Specifiek voor mobiele telefoons is een zeer kleine variant van de Memory Stick op de markt gebracht: de zogenaamde Memory Stick micro (M2).

 

De Memory Stick Micro is slechts een derde van de grootte van een Memory Stick Duo kaart en is daarmee de kleinste variant uit de Memory Stick-familie (zie ook onderstaande figuur). De Memory Stick micro wordt vooral toegepast in Sony-Ericsson mobiele telefoons, waaronder de K800i en K530i.

Memory Stick vergelijking

Naast de beperkte grootte heeft de Memory Stick micro kaart als voordeel dat de kaart twee voltages ondersteunt (Dual Voltage, respectievelijk 1.8V en 3.3V). Kaarten werkend op een lager voltage bieden voordelen bij het gebruik in mobiele telefoons.

Compatibiliteit

Twijfelt u welk type Memory Stick geschikt is voor uw apparatuur? Raadpleeg dan de compatibiliteitsschema's op de website van Sony: http://www.sonydigital-link.com/memstick/compatibility/compatibility.aspx?l=en