Welkom bij Geheugenkaarten.nl - Op Geheugenkaarten.nl vindt u informatie over de verschillende typen geheugenkaartjes en een actuele prijsvergelijking.

MultiMediaCard™ (MMC)

MultiMediaCard Dane-ElecDe MultiMediaCard (MMC) is oorspronkelijk ontwikkeld door Siemens (Infineon Technologies). Kort daarna ontstond de samenwerking tussen Siemens en Sandisk om MMC kaartjes als standaard te maken voor ultracompacte multimedia-apparatuur.

Door de geringe afmetingen en lage stroomverbruik zijn ze namelijk zeer geschikt voor draagbare MP3-spelers, compacte digitale camera's en mobiele telefoons.

 

reduced-size MMC (RS-MMC)

SanDisk RS-MMCNaast de standaard versie is ook een extra kleine MultiMediaCard op de markt gebracht, de zogenaamde RS-MMC (reduced Size-MultiMediaCard). Deze versie is ongeveer drie maal zo klein als de standaard versie. MMC kaartjes hebben een capaciteit van maximaal 1 Gb.

Een speciale versie van de MultiMediaCard is SecureDigital. Qua uiterlijk zijn ze vrijwel identiek, maar technisch gezien verschillen ze: SD-kaarten zijn voorzien van copyrightbeveiliging. MMC kaarten zijn (meestal) zonder problemen te gebruiken in SD-sloten, andersom is dit nooit het geval.

 

MMCplus

MMCplus geheugenkaartIn 2004 kondigde de MMCA (MultiMediaCard Association, de organisatie die het gebruik van MMC promoot en de standaard ontwikkelt) dat er een nieuwe generatie MultiMediaCards op de markt komt: MMCplus en MMCmobile. Een belangrijk verschil met de oude MMC standaard zijn de prestaties. De nieuwe kaarten kunnen een data transfer rate van maximaal 52 MB/s halen.

MMCplus is qua formaat identiek aan de standaard MultiMediaCard (32 x 24 x 1,4 mm). Dit type is voornamelijk gericht op toepassingen waarbij dataopslag het belangrijkste is, bijvoorbeeld in digitale camera’s of opslag van muziek.

 

MMCMobile

MMCmobile geheugenkaartZoals de naam al doet vermoeden is MMCmobile ontwikkeld voor apparaten waarbij de grootte van de geheugenkaart en stroomverbruik belangrijk is, zoals mobiele telefoons (MMCmobile is o.a. geschikt voor de Nokia SmartPhones 6630, 6680, 6681, 6682, N70, N90, E60). Groot voordeel van MMCmobile hierbij is de mogelijkheid om op twee verschillende voltages te kunnen werken (Dual Voltage), respectievelijk 1,65-1,95 V en 2,7-3,6 V. De afmetingen zijn gelijk aan die van reduced-size MMC (18 x 24 x 1,4 mm).

 

MMCmicro

MMCmicro geheugenkaartDe MMCmicro kaart is ontwikkeld door Samsung en werd oorspronkelijk S-Card genoemd. In 2005 werd de kaart op de markt gebracht onder de naam MMCmicro. Hiermee was het de kleinste kaart uit de MultiMediaCard-familie. Door zijn kleine formaat is de kaart zeer geschikt voor het gebruik in mobiele telefoons. MMCmicro geheugenkaarten zijn o.a. geschikt voor de Samsung D720.

Voor alle drie nieuwe typen geldt dat ze backwards compatible zijn met de apparatuur die ontwikkeld is voor de oude MultiMediaCard.