Welkom bij Geheugenkaarten.nl - Op Geheugenkaarten.nl vindt u informatie over de verschillende typen geheugenkaartjes en een actuele prijsvergelijking.

SanDisk TrustedFlash

spacer_10
01 oktober 2005
spacer_265

Muziek, films en games zullen volgens SanDisk in de nabije toekomst steeds vaker op geheugenkaart gedistribueerd worden. Het bedrijf speelt hierop in door met een speciaal beveiligingsplatform voor geheugenkaarten te komen. TrustedFlash, zoals de techniek door SanDisk is genoemd, beveiligt de data met geavanceerde encriptietechnologie. Bovendien is ook fysieke beveiliging aanwezig: bij het openen van de kaart gaat de content verloren.

SanDisk MicroSD trusted
SanDisk TrustedFlash
Het grote voordeel van TrustedFlash ten opzichte van de huidige content-beveiliging, is dat de content op meerdere apparaten kan worden gebruikt. Beveiliging vindt nu nog plaats door een bestand te koppelen aan een bepaald apparaat, waardoor het bestand alleen op dat ene apparaat te gebruiken is. TrustedFlash kaarten beheren echter zelf de afspeelrechten, waardoor de content op meerdere apparaten gebruikt kan worden.
Allereerst zullen MicroSD, miniSD en de normale SD kaarten beschikbaar komen als TrustedFlash variant. TrustedFlash kaarten zullen ook met content verkocht worden onder de naam Gruvi. Het eerste album dat op Gruvi uitkomt is A Bigger Bang van de Rolling Stones.
gruvi
Bron: TelecomWereld