Welkom bij Geheugenkaarten.nl - Op Geheugenkaarten.nl vindt u informatie over de verschillende typen geheugenkaartjes en een actuele prijsvergelijking.

SmartMedia™ (SSFDC)

SmartMedia Dane-ElecDe SmartMedia geheugenkaart is een SSFDC (Solid State Floppy Disk Card), die werd ontwikkeld door Toshiba om te voldoen aan de vraag naar een goedkoop en betrouwbaar opslagmedium. Om lage productiekosten te kunnen bereiken is de bouw van de SmartMedia kaart relatief simpel gehouden. De kaart bestaat uit een plastic drager met daarop een OMTP (overmolded thin package). De SmartMedia kaart heeft geen eigen controller, hierdoor is de kaart zeer dun.

 

Tegenwoordig worden geen producten meer ontwikkeld die met SmartMedia geheugenkaarten werken. SmartMedia heeft namelijk als groot nadeel dat de maximale capaciteit slechts 128Mb bedraagt. Grotere capaciteiten waren wel gepland (er werd zelfs gesproken over capaciteiten van meer dan 512 Mb!), maar dit bleek te veel technische problemen met zich mee te brengen.

Inmiddels worden SmartMedia kaarten niet meer geproduceerd en zijn daardoor nauwelijks meer nieuw te verkrijgen. Tweede hands zijn de SmartMedia kaarten nog wel te vinden op websites als Ebay en Marktplaats.