Verklarende woordenlijst
Het product bevat geen bewegende onderdelen.
Afkorting voor SD (SecureDigital) High Capacity. SDHC kaarten zijn SD kaarten die voldoen aan SDA 2.00 specificatie van de SD card association. Met deze nieuwe standaard kunnen capaciteiten tot 32GB worden gehaald. Lees meer over SDHC op de SecureDigital pagina.
Een vorm van geheugen waarbij geen stroom nodig is om de data vast te houden.
Type M en H zijn versies van de xD picture Card. Type M is geC/ntroduceerd om grotere opslagcapaciteiten mogelijk te maken (groter dan 512MB). Type H staat voor High speed. Dit type heeft een theoretische snelheid die 2-3x hoger ligt dan type M.
Speed, wordt voorafgegaan door een getal. Dit is een maat voor de snelheid, die ook gebruikt wordt bij CD-ROM spelers. 1x komt overeen met 150 KB/sec.
Megabyte/Gigabyte, 1MB = 1024KB, 1GB = 1024MB. Fabrikanten van geheugenkaarten gebruiken echter vaak andere waardes, namelijk 1MB = 1000 KB, 1GB = 1000 MB. Hierdoor ontstaan verschillen tussen de werkelijke capaciteit en de opgegeven capaciteit, in het nadeel van de consument. Lees hier meer over capaciteiten.
Een technologie voor het beschermen van auteursrechtelijk beschermde bestanden, die wordt toegepast in de Memory Stick.
Class 2/4/6 zijn snelheidsklassen die worden gebruikt om een indicatie te geven van de prestaties van SDHC kaarten. Lees meer over SDHC class speed rating op de SecureDigital. pagina.
Afkorting voor CompactFlash type I & type II. Type 1 en type 2 verschillen van elkaar in afmeting: type I is dunner(3,3 mm) dan type II (5,0 mm).
Afkorting voor Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory. EEPROM heeft geen spanning nodig om data vast te houden. Geheugenkaarten maken gebruik van een speciaal type EEPROM, waarbij het mogelijk is om data te schrijven/wissen in blokken i.p.v. in bytes, waardoor een hogere snelheid bereikt wordt.
Afkorting voor Solid State Floppy Disk Card, met deze naam werden SmartMedia kaartjes in eerste instantie aangeduid, pas later werd SSFDC omgedoopt tot SmartMedia
Afkorting voor File Allocation Table. Deze tabel wordt gebruikt voor de lokalisering van de bestanden op de schijf of kaart. De meeste geheugenkaarten gebruiken FAT16. FAT16 ondersteunt echter maximaal 2 GB. Grotere capaciteiten gebruiken daarom FAT32 (ondersteunt tot 2TB). Niet alle apparatuur kan echter overweg met FAT32, let hier dus op bij de eventuele aanschaf van een dergelijk kaartje.